De Hondenhoeve

Waar je hond écht hond mag zijn

Cursusaanbod

 

 

 

Puppycursus 

 

Voor pups vanaf 8 weken

€ 90,- voor 10 lessen inclusief cursusboek en theorieavond 

 

Leuk, een pup! Maar nu begint het opvoeden... In 10 lessen leggen we de basis voor een sociale, gehoorzame hond. Je leert je pup oefeningen zoals zitten en liggen op commando. Ook het lopen aan de riem, het bij de baas komen en loslaten op commando worden aangeleerd.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan wat het pupje aan de andere kant van de lijn ons probeert te vertellen. Door dat te begrijpen kun je al veel ongewenst gedrag ombuigen in gewenst gedrag en kun je probleemgedrag voorkomen voordat het optreedt. Na de puppycursus kun je doorstromen naar de jonge honden cursus.

 

 

Beginnerscursus

 

Voor oudere honden die nog geen cursus hebben gehad, of bijvoorbeeld herplaatsers.

€ 90,- voor 10 lessen inclusief  cursusboek en theorieavond

 

Het programma van de beginnerscursus is hetzelfde als dat van de puppycursus, in de praktijk zullen de beginners en de pups in dezelfde groepen trainen. De nadruk wordt gelegd op communicatie tussen baas en hond en er wordt veel aandacht besteed aan kleine probleempjes die tijdens de opvoeding kunnen zijn ontstaan, of misschien bij een vorige baas zijn begonnen.

 

 

Jonge honden- en pubercursus

 

Voor jonge honden en pubers, volgt op de puppycursus

€ 80,- voor 10 lessen.

Bij gelijktijdig inschrijven èn betalen voor de puppycursus en de jonge hondencursus betaal je een pakketprijs van € 150,- (ipv € 170,-). Deze korting is alleen geldig wanneer de jonge honden cursus direct aansluitend aan de puppycursus gevolgd wordt en bij aanvang van de puppycursus betaald wordt. Wanneer je je later inschrijft, geldt de normale cursusprijs van € 80,-. 

 

Na de puppytijd volgt eigenlijk de moeilijkste periode wat opvoeden betreft. Het schattige pupje is er niet meer, maar is ook nog geen volwassen hond. Pubers ontdekken de wereld en daarbij lijken ze soms alles wat ze geleerd hebben, vergeten te zijn. Als eigenaar is het soms moeilijk om je geduld te bewaren en er lol in te blijven houden. 

Deze cursus is helemaal gericht op deze periode in het leven van je pup. We gaan zorgen dat de geleerde commando's onthouden worden en gaan ze zelfs wat uitbreiden. Maar vooral gaan we ervoor zorgen dat jij en je hond plezier houden in het samen bezig zijn, zodat je je hond goed door de puberfase heen kunt leiden. 

 

Wanneer je geen puppycursus bij ons hebt gevolgd, plannen we eerst een of twee privélessen zodat je goed voorbereid aan de jonge honden cursus kunt beginnen. 

 

 

Combicursus

 

Voor honden die de puppycursus of jonge honden cursus hebben gedaan.

€ 80,- voor 10 lessen

 

In de combicursus maken we een begin met trainen. De basis is gelegd en we gaan nu de opvoedoefeningen combineren met trainingsoefeningen. In 10 weken worden de eerder aangeleerde oefeningen verder uitgebreid, zoals het langer in positie blijven liggen en zitten. Verder worden er nieuwe oefeningen aangeleerd zoals o.a. "volgen" , "kom voor" en “aan de voet”. 

Daarnaast gaan we elke les met sport en spel aan de slag. De honden maken onder andere kennis met behendigheid, speuren, Rally-O, apport en allerlei spelletjes die je ook thuis met je hond kunt doen. 

Na de combicursus kun je op verschillende manieren verder trainen met je hond, bijvoorbeeld met rally-o of de gevorderden cursus. 

 

 

Rally-O

 

Vervolg op de combi cursus

€ 80,- voor 10 lessen

 

Vind je het leuk om door te trainen met je hond, maar wil je dit op een speelse, afwisselende manier doen? In de Rally-O lessen leer je om zo vloeiend mogelijk een parcours te lopen met je hond, volgens de uitgezette bordjes. Elke les besteden we aandacht aan het aanleren van nieuwe oefeningen en het verbeteren van eerder aangeleerde oefeningen. Daarna loop je samen met je hond het parcours, wat elke week een andere samenstelling heeft. 

  

 

Puppybehendigheid

 
Voor alle pups van 10 weken tot 11 maanden

€ 80,- voor 10 lessen

 

Naast de gewone puppycursus bieden wij ook puppybehendigheid aan voor pups van 8 weken tot 6 maanden. Deze lessen zijn erop gericht om je pup bewust te maken van zijn lichaam, en daarmee zijn zelfvertrouwen op te bouwen. Ook is het de perfecte manier om een sterke band met je pup op te bouwen op een leuke en ontspannen manier. Een hond die zelfvertrouwen heeft en een goede band met zijn begeleider, kan beter leren en beter omgaan met stress.

In de lessen maken we gebruik van allerlei materialen zoals planken, krukjes en kussens die verschillend aanvoelen of anders klinken als de pup er overheen loopt. Daarnaast doen we een aantal oefeningen om hem te leren hoe zijn lichaam in elkaar zit, en dat verandert bij een groeiende pup per week! Ook werken we aan hierkomen en leer je een aantal spelletjes die je samen met je pup kunt doen.

 

 

Funlessen – balans, coördinatie en hersenwerk

 

Voor alle honden vanaf 6 maanden

€ 15,-  per keer. Een strippenkaart voor 5 lessen kost € 60,-. 

 

Vanaf een leeftijd van 6 maanden kunnen honden deelnemen aan de funlessen. In deze lessen combineren we balans en coördinatie met hersenwerk en spelletjes. Je hond wordt zich bewust van zijn lichaam en bouwt zelfvertrouwen op. Daarnaast verstevig je de band met je hond en leer je op een leuke manier samenwerken. Ook zijn de lessen een goede opstap voor mensen die in de toekomst behendigheid willen gaan doen met hun hond.

We maken in de lessen onder andere gebruik van een wiebelbord, een plankenparcours en balanskussens, maar ook van simpele dingen zoals krukjes en tonnen. We gaan samen kijken wat je hond leuk vindt en wat hem motiveert en op basis daarvan leer je spelletjes en hersenwerk om samen met je hond te doen. De rode draad is Samen leren Samenwerken. 

 

De lessen zijn individueel of in kleine groepjes.

 

 

Kind en Hond

 

Voor kinderen tot 14 jaar

€ 45,- voor 5 lessen

 

In 5 lessen leren de kinderen hun hond commando's zoals hierkomen en zit. Ook doen we spelletjes met de honden en leren ze door een tunnel te lopen. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de communicatie van de hond, zodat de kinderen leren wat hun hond en die van anderen vertellen. 

Voorwaarden voor deelname: elke kind/hond combinatie moet door een volwassene worden begeleid en honden mogen niet uitvallen naar andere honden. De hond moet minimaal 6 maanden oud zijn. Heb je geen (geschikte) hond? Dan is het in overleg altijd mogelijk om de lessen met één van onze honden te volgen.

  

 

Behendigheid

 

Voor alle honden en baasjes die van actie houden

€ 80,- voor 10 lessen

 

De honden leren op een leuke manier allerlei verschillende hindernissen nemen, zoals bijvoorbeeld de tunnel, de brug en sprongetjes, maar ook slalommen en over de wip lopen. Elke week leren de honden nieuwe hindernissen en met degenen die ze al kennen bouwen we steeds een ander parcours. 

Voorwaarden voor deelname: beheersing van de basiscommando's en minimale leeftijd 1 jaar. 

 

 

Masterclass "Wandelen aan de lijn"

 
Een intensieve masterclass, volledig gericht op het ontspannen wandelen met je hond

€ 25,- per keer

 

Een hond die trekt aan de lijn is een van de grootste ergernissen van hondeneigenaren. Het is ook de voornaamste reden dat veel mensen grijpen naar allerlei 'hulpmiddelen', waar de commercie handig op inspeelt. Helaas doen deze zogenaamde hulpmiddelen meer kwaad dan goed (lees hier meer). In deze intensieve workshop leer je hoe je je hond netjes naast je kunt laten lopen, zonder dat je daar verder iets voor nodig hebt. We oefenen in een kleine groep, zodat jij en je hond leren omgaan met afleidingen om je heen.

 

 

Privéles

 

Op afspraak

 

Zijn er specifieke dingen waar je aan wilt werken, maar wil je geen hele cursus doen? Dan is er de mogelijkheid om privélessen te nemen. Kosten hiervoor zijn € 30,- per les. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Specifieke onderwerpen die in een privéles kunnen worden opgepakt zijn bijvoorbeeld het wandelen aan de riem en het hierkomen op commando.

 

 

Gedragstherapie

 

Op afspraak