Cursusaanbod

 

 

 

Puppycursus 

 

Voor pups vanaf 8 weken

€ 90,- voor 10 lessen inclusief cursusboek

 

Leuk, een pup! Maar nu begint het opvoeden... In 10 lessen leggen we de basis voor een sociale, gehoorzame hond. Je leert je pup oefeningen zoals zitten en liggen op commando. Ook het lopen aan de riem, het bij de baas komen en loslaten op commando worden aangeleerd.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan wat het pupje aan de andere kant van de lijn ons probeert te vertellen. Door dat te begrijpen kun je al veel ongewenst gedrag ombuigen in gewenst gedrag en kun je probleemgedrag voorkomen voordat het optreedt. Na de puppycursus kun je doorstromen naar de jonge honden cursus.

 

 

Beginnerscursus

 

Voor oudere honden die nog geen cursus hebben gehad, of bijvoorbeeld herplaatsers.

€ 90,- voor 10 lessen inclusief  cursusboek

 

Het programma van de beginnerscursus is hetzelfde als dat van de puppycursus, in de praktijk zullen de beginners en de pups in dezelfde groepen trainen. De nadruk wordt gelegd op communicatie tussen baas en hond en er wordt veel aandacht besteed aan kleine probleempjes die tijdens de opvoeding kunnen zijn ontstaan, of misschien bij een vorige baas zijn begonnen.

 

 

Jonge honden- en pubercursus

 

Voor jonge honden en pubers, volgt op de puppycursus

€ 80,- voor 10 lessen.

Bij gelijktijdig inschrijven èn betalen voor de puppycursus en de jonge hondencursus betaal je een pakketprijs van € 150,- (ipv € 170,-). Deze korting is alleen geldig wanneer de jonge honden cursus direct aansluitend aan de puppycursus gevolgd wordt en bij aanvang van de puppycursus betaald wordt. Wanneer je je later inschrijft, geldt de normale cursusprijs van € 80,-. 

 

Na de puppytijd volgt eigenlijk de moeilijkste periode wat opvoeden betreft. Het schattige pupje is er niet meer, maar is ook nog geen volwassen hond. Pubers ontdekken de wereld en daarbij lijken ze soms alles wat ze geleerd hebben, vergeten te zijn. Als eigenaar is het soms moeilijk om je geduld te bewaren en er lol in te blijven houden. 

Deze cursus is helemaal gericht op deze periode in het leven van je pup. We gaan zorgen dat de geleerde commando's onthouden worden en gaan ze zelfs wat uitbreiden. Maar vooral gaan we ervoor zorgen dat jij en je hond plezier houden in het samen bezig zijn, zodat je je hond goed door de puberfase heen kunt leiden. 

 

Wanneer je geen puppycursus bij ons hebt gevolgd, plannen we eerst een of twee privélessen zodat je goed voorbereid aan de jonge honden cursus kunt beginnen. Een privéles duurt een uur en kost € 30,-.

 

 

Combicursus

 

Voor honden die de puppycursus of jonge honden cursus hebben gedaan.

€ 80,- voor 10 lessen

 

In de combicursus maken we een begin met trainen. De basis is gelegd en we gaan nu de opvoedoefeningen combineren met trainingsoefeningen. In 10 weken worden de eerder aangeleerde oefeningen verder uitgebreid, zoals het langer in positie blijven liggen en zitten. Verder worden er nieuwe oefeningen aangeleerd zoals o.a. "volgen" , "kom voor" en “aan de voet”. 

Daarnaast gaan we elke les met sport en spel aan de slag. De honden maken onder andere kennis met behendigheid, speuren, Rally-O, apport en allerlei spelletjes die je ook thuis met je hond kunt doen. 

Na de combicursus kun je op verschillende manieren verder trainen met je hond, bijvoorbeeld met rally-o of de gevorderden cursus. 

 

 

Rally-O

 

Vervolg op de combi cursus

€ 80,- voor 10 lessen

 

Vind je het leuk om door te trainen met je hond, maar wil je dit op een speelse, afwisselende manier doen? In de Rally-O lessen leer je om zo vloeiend mogelijk een parcours te lopen met je hond, volgens de uitgezette bordjes. Elke les besteden we aandacht aan het aanleren van nieuwe oefeningen en het verbeteren van eerder aangeleerde oefeningen. Daarna loop je samen met je hond het parcours, wat elke week een andere samenstelling heeft. 

  

 

  

Behendigheid

 

Voor alle honden en baasjes die van actie houden

€ 80,- voor 10 lessen

 

De honden leren op een leuke manier allerlei verschillende hindernissen nemen, zoals bijvoorbeeld de tunnel, de brug en sprongetjes, maar ook slalommen en over de wip lopen. Elke week leren de honden nieuwe hindernissen en met degenen die ze al kennen bouwen we steeds een ander parcours. 

We hebben verschillende groepen: beginners en gevorderden, pups en mini-rassen.

 

 

 

Masterclass "Wandelen aan de lijn"

 
Een intensieve masterclass, volledig gericht op het ontspannen wandelen met je hond

€ 25,- per keer

 

Een hond die trekt aan de lijn is een van de grootste ergernissen van hondeneigenaren. Het is ook de voornaamste reden dat veel mensen grijpen naar allerlei 'hulpmiddelen', waar de commercie handig op inspeelt. Helaas doen deze zogenaamde hulpmiddelen meer kwaad dan goed (lees hier meer). In deze intensieve workshop leer je hoe je je hond netjes naast je kunt laten lopen, zonder dat je daar verder iets voor nodig hebt. We oefenen in een kleine groep, zodat jij en je hond leren omgaan met afleidingen om je heen.

 

 

Privéles

 

Op afspraak

 

Zijn er specifieke dingen waar je aan wilt werken, maar wil je geen hele cursus doen? Dan is er de mogelijkheid om privélessen te nemen. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Specifieke onderwerpen die in een privéles kunnen worden opgepakt zijn bijvoorbeeld het wandelen aan de riem en het hierkomen op commando.

 

 

Gedragstherapie

 

Op afspraak

 

 

 

 

Inloggen cursisten