Puppycursus

De puppycursus is een combinatie van theorie en praktijk waarin je leert waarom je pup doet wat hij doet én hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen en bijsturen, zodat je problemen in de toekomst kunt voorkomen.
Je start direct met een online programma waar je in eigen tempo en naar eigen behoefte doorheen kunt lopen. Je vindt hier veel informatie over bijvoorbeeld het ophalen van je pup, de eerste nacht, hoe je je huis puppy-proof maakt en waar je verder allemaal om moet denken voordat je dat kleine bolletje wol in je armen sluit. Daarnaast krijg je veel praktische tips over onder andere puppy-bijten, zindelijkheid en alleen leren zijn. Pups zijn welkom vanaf een leeftijd van 8 weken.  

Tijdens de praktijklessen leer je oefeningen en commando’s die je elke dag nodig hebt, zoals het lopen aan de riem en dingen loslaten als jij daar om vraagt. Daarnaast wordt er in de lessen veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de pups, zowel op fysiek als mentaal gebied.

De theorieavond gaat nog verder in op de opvoeding van je pup en jouw rol als begeleider daarin. 
Geplande data in 2024 (van 19:30 tot ongeveer 21:00 uur):
- dinsdag 16 januari
- dinsdag 27 februari
- dinsdag 9 april
- dinsdag 28 mei
- dinsdag 9 juli
- dinsdag 10 september
- dinsdag 22 oktober
- dinsdag 10 december

De theorieavond is gratis voor cursisten.

Ben je geen cursist, maar wil je wel deelnemen? Je bent van van harte welkom! Meld je dan aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten voor niet-cursisten zijn 5 euro. 

Startles: wanneer je je pup al in huis hebt, maar nog niet meteen kunt starten met de cursus, kun je zonder extra kosten een startles inplannen (op zaterdagen om 10:00 uur). Na ontvangst van je betaling krijg je toegang tot de online omgeving die bij de cursus hoort. Hier kun je je aanmelden voor de startles.  

Oudere honden die nog geen cursus hebben gevolgd, of bijvoorbeeld herplaatsers, kunnen deelnemen aan de Beginnerscursus.

Kosten: 130 euro
Klik hier voor de startdata
 
Vervolg: Na de puppycursus kun je doorstromen naar de Jonge honden cursus. Bij gelijktijdig inschrijven èn betalen voor de puppycursus en de jonge hondencursus betaal je een pakketprijs van 235 euro* (ipv 260 euro*). Deze korting is alleen geldig wanneer de jonge honden cursus direct aansluitend aan de puppycursus gevolgd wordt en bij aanvang van de puppycursus betaald wordt. Wanneer je je later inschrijft, geldt voor de vervolgcursus de normale cursusprijs van 130 euro*.
 
 

Wat krijg je?

  • direct toegang tot de online omgeving met praktische informatie en tips over opvoeden, gedrag en oefeningen; 
  • een theorieavond waarin je alles leert over het opvoeden van je pup; 
  • 10 praktijklessen waarin je oefeningen en commando's leert die je elke dag nodig hebt, zoals het lopen aan de riem en dingen loslaten op commando; 
  • gratis startles voor de start van de groepslessen; deze is op zaterdagen van 10:00 tot 11:00 uur in Stadskanaal. Opgeven kan via de het cursisten gedeelte van de website. 
  • kennis over de fysieke en mentale ontwikkeling van je opgroeiende pup; 
  • inspirerende extra's om op een leuke manier met je hond bezig te zijn en zo een geweldige band op te bouwen.

 

 

Wat heb je nodig voor de les:

- een normale halsband of goed passend tuig (stof of leer, niet slippend)
- een riem van ongeveer 1.20 - 1.50 meter
- kleine beloningsbrokjes
- een speeltje dat je samen kan vasthouden en wat niet piept
- een kleedje voor je hond om op te liggen
- een kluif of eventueel een gevulde Kong
 

Algemene regels:

- Honden moeten voor hun leeftijd voldoende ingeënt zijn. Bij aanvang van de puppycursus willen we graag het entingsboekje controleren.
- Als je hond zijn behoefte doet op of rond het terrein moet dit worden opgeruimd. Neem voor de zekerheid een zakje mee en mocht je deze vergeten zijn, vraag er dan eentje bij de trainer.
- Laat reuen niet markeren op en rond het terrein.
- Laat je hond niet graven op het terrein.
- De cursussen worden contant betaald of overgemaakt op de rekening van De Hondenhoeve, op zijn laatst bij aanvang van de tweede les.
- Inschrijving is voor een cursus en niet voor 10 lessen. Of dit moet nadrukkelijk anders zijn overeengekomen. Dat wil dus zeggen dat gemiste lessen niet kunnen worden ingehaald of gerestitueerd.
- In het geval dat je door overmacht langere tijd niet kunt deelnemen zullen wij in overleg tot een regeling proberen te komen.
- Als je hond loops is, mag ze meedoen mits ze een loopsheidsbroekje draagt. Uitzondering hierop zijn cursussen waarbij toestellen worden gebruikt, zoals behendigheid en balans & coördinatie. 
- Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet met de hond werken tijdens de les.
- Laat je hond niet aangelijnd aan andere honden snuffelen, niet iedere hond vindt dit fijn en een bijtincident is snel gebeurd.
- De honden zijn altijd aan de lijn, tenzij er een oefening los moet worden uitgevoerd.
- Je bent in het bezit hebt een WA verzekering waarin je hond meeverzekerd is.
- Laat je hond niet vlak voor de les eten, zorg dat dit minimaal 2 uur voor de les is gebeurd.
- Bij verhindering graag even een berichtje.
- Op het terrein mag niet gerookt worden.
- In verband met de privacy van onze cursisten mag op het terrein niet gefilmd of gefotografeerd worden, tenzij hier uitdrukkelijk toestemming voor is verleend.
 
Op al onze diensten en producten zijn onze algemene voorwaarden en privacyverklaring van toepassing. Deze zijn te vinden op onze website www.hondenhoeve.nl.
 
Wij wensen je veel plezier bij ons op de cursus!

 

 

Inloggen cursisten