Flyball

Ben je bekend met Flyball? Zo niet, bekijk dan eerst eens het filmpje hieronder om een beeld te krijgen.

De basis van flyball is dat de hond over 4 hindernissen springt naar een apparaat waar een tennisbal in zit. Door op een pedaal te drukken wordt de bal gelanceerd. De hond vangt de bal en springt met de bal de 4 hindernissen weer terug naar de begeleider. 

Als je hond dit beheerst, kun je in een team van 4 honden een estafette race lopen. Het team wat het snelst alle 4 de honden heen en weer heeft laten lopen en daarbij ook nog alle ballen binnen heeft gehaald, wint!

Het lijkt misschien simpel, maar om je hond te leren over de hindernissen te springen, de bal te vangen en weer (met bal!) netjes terug te springen terwijl je zelf aan het begin blijft staan, vraagt aardig wat oefening en concentratie. Daarmee is flyball een sport van snelheid, teamsport, balletjes apporteren en ook een groot stuk samenwerking en gehoorzaamheid. 

Heb je interesse in flyball? Geef je dan eerst op voor de cursus flyball-fun. Hierin leren jij en je hond alle onderdelen van flyball. Wil je daarna verder/ Geef je dan op voor de vervolgcursus.

In de vervolgcursus gaan we echt de race elementen toevoegen. We gaan de honden leren om tegelijk te lopen en na elkaar te starten, als in een estafette. Bij voldoende animo kunnen we zelfs een competitie doen. 

Herken je jezelf in het volgende:
- je hebt een enthousiaste hond die leuk in een team zou passen,
- je hond speelt graag met een balletje,
- je wilt op een speelse manier zowel fysiek als mentaal met je hond aan de slag;
dan is flyball echt wat voor jullie!

Kosten: 95 euro voor 6 lessen

Klik hier voor de startdata
 

Leuk weetje: het wereldrecord voor flyball staat op 14,182 seconden. Dat betekent dus 4 honden in estafette heen en terug over een afstand van 15 meter!

 

Inloggen cursisten